[Allegrone in the News] 52 High Street Renovation Update

November 30, 2018

54 South Street

"We can only take it one step at a time and that's how we will get it done" - Joe Lewis. 

---

The renovation of this 56 single bedroom unit home has certainly picked up pace as the cold weather has arrived! On the exterior of the building, the new accessible entryway has been framed and the concrete for the wheelchair ramp has been poured. Masonry work continues as the original caststone, located on the High Street side of the building, is being repaired or replace to keep the historic charm of this home alive! 

In the Annette Rafferty Women's Empowerment Center, new kitchen appliances have been installed, including a new walk-in-cooler and hood for the stove. The addition of these appliances will greatly aid in the storage and preparation of meals for the women and children of Abby’s House, who receive a warm and nutritious meal twice a week through the women’s center and access to the food pantry twice a month.

The new elevator, which will aid in the accessibility needs of the women, has been established in its permanent location and is now being built up from the inside.  Elevator lobbies have also been created on each floor. Once completed, the elevator will run from the fourth floor down to the basement, where the newly renovated Abby’s House Thrift Shop will be housed.

One the second and the third floors of the annex, the bedrooms and hallways have been painted and the woodwork around the windows and doorways has been restained. It is amazing to see what a fresh, clean coat of paint can do to truly transform a space! The attention to detail and care that the close to 50 men and women who are working on this project will show daily is remarkable and reminds us of the power of coming together to create something wonderful, one step at a time!

What was once a dream is coming to reality as this renovation moves closer to the finish line! Although some days are noisier than others, the women who are living through this project remain in high spirits and enjoy watching the progress being made on their home. 

---

[Excerpt from Abby's House Newsletter

For more information on Abby's House and the project, check out abbyshouse.org 

Back to Market News

Follow Us

You can stay up to date by following us on any of these social networks.

What is Connect?

It's where you find everything from news, press and publications to our blogs and interesting links.

Categories

rss_icon Stay Connected

Stay up to date by following the Allegrone RSS feed.

Tags

Instagram

A bird’s eye view of our progress at Monterey Library! #intheberkshires
.....
Photo credit to P3 Architecture
[Source:Monterey Library Building Project Blog]
The Massachusetts Veterans War Memorial Improvement Project receives a 2019 Paul & Niki Tsongas Award from Preservation Massachusetts, an honor than recognizes the highest level of commitment to historic preservation in the Commonwealth. 
Shout-out to the members of our team, Simpson Gumpertz & Heger, DHK Architects, and DCR on a job well done! #intheberkshires
Have you picked up your copy of the new Spring 2019 issue of Berkshire Magazine? 
Our Lenox office, located in the Berkshire Design Center, is one of many spaces featured in their latest scope on Berkshire Modern Workplaces!  #intheberkshires #berkshiremagazine
We are honored to receive the 2018 New York State Historic Preservation Awards for the rehabilitation of the 1887 Tower of Victory.  A big thank you to Titan Roofing Inc. for working with us to protect and rejuvenate one of New York’s notable historic sites. 
The Tower of Victory at Washington’s Headquarters State Historic Site was built in 1887 to commemorate the peace following the Revolution War. #historicpreservation
This project converted the former Western MA Regional Police Academy into 51 permanent housing units for homeless veterans. 🏡 [Soldier On: Gordon H. Mansfield Veterans Community]
It’s back to school season! This summer, the Berkshire School Spurr Dormitory underwent renovation;  the new 2,235 sq ft, wooden addition houses 6 new dormitory rooms to accommodate the school’s ever growing student population.  #intheberkshires #construction #berkshireschool

Related Items